Ernæringsterapi
Baseret på Functional medicine & systembiologi
Ernæringsterapi er en holistisk individualiseret behandling af underliggende årsager frem for symptombehandling.
Principperne i Functional Medicine er grundstenene i ernæringsterapi.
Det vil sige, at man anvender den nyeste viden inden for forskning, biomedicinsk forståelse samt dybdegående udredningsmetoder.
I Ernæringsterapi tages der hensyn til den enkelte klients unikke biokemiske og fysiologiske sammensætning og tager derfor højde for faktorer som livshistorie, sygdomshistorik, kost, livstil, hormonelle ubalancer, stress og søvnvaner.
Som ernæringsterapeut anvender jeg kost- og livsstilsinterventioner til at optimere sundhed og velvære samt reducere eller forebygge sygdomme.
Urtemedicin og kosttilskud anvendes som supplement.
Der anvendes ofte eliminationsdiæt, for at identificere fødevarereaktioner og allergier, da disse kan være relateret til forskellige lidelser, sygdom, ubalancer og inflammationer.
Laboratorie og DNA test kan anvendes i forløb, men skal altid ses som et supplement.
Titlen som Ernæringsterapeut er ikke beskyttet, men betegnelsen Ernæringsterapeut , DET er et kvalitetsmærke der angiver, at jeg er medlem af foreningen DET – Danske Ernæringsterapeuter - opfylder kravene om løbende faglig videreuddannelse.
Ernæringsterapeut-uddannelsen strækker sig over tre år og
er baseret på et solidt naturvidenskabelig fundament.
Uddannelsen inkluderer ikke blot læren om kost- og næringsstoffers rolle i funktion regulering, men også biokemi, mikro- og makronæringsstoffer, næringsstofmangler, omsætning af næringsstoffer, afgiftning, krops- og psykoterapi.